Rock'n'roll

1950-luvun villi ja veikeä rokkitanssi boogie woogie kehittyi 1980-luvulla Saksassa koreografioiduksi ja fyysisesti vaativaksi tanssiurheiluksi, joka saa voimaa napsakasta potkuaskeleesta ja ilmavista akrobatia-kuvioista.

Rock'n'rollia tanssit kun menevä biisi nousee energiahuippuunsa. Varoituksen sana: don't try this at home! Etenkin akrobatia-kuviot vaativat pitkällistä harjoittelua.

Wikipedia:
englanniksi

Lisätietoa lajista (videoita Youtube-sivustolla):
Rock'n'roll (aikuiset)
Rock'n'roll (juniorit)
Rock'n'roll-formaatio

Nuorisomusiikin syntyaikoina 1950-luvulla 8-jakoisesta Lindy Hopista muotoutui 6-jakoinen tanssi, jolla oli monta nimeä: Jive, Rock'n'Roll, Boogie woogie jne. Tämä tanssi levisi Eurooppaan amerikkalaisten sotilaiden mukana sekä elokuvien välityksellä.

Musiikin edelleen kehittyessä 1960-luvulla synkopoidusta rytmistä suorajakoiseen rytmiin unohtui parin kanssa tanssittava rock'n'roll -tanssi vuosikausiksi.

1970-luvun alussa alettiin Sveitsissä kehitellä Rock'n'Roll -kilpatanssia. Alkuvuosina tanssi muistutti suuresti alkuperäistä Rock'n'Rollia, mutta pikkuhiljaa se alkoi sisältää enemmän akrobatiaa ja perusaskeleeksi kehittyi hyppyperusaskel. Tänäpäivänä Rock'n'Roll on Euroopassa laajasti harrastettu urheilutanssi, jossa on säännöllistä ja aktiivista kilpailutoimintaa. Musiikki, johon Rock'n'Rollia nykyään tanssitaan on rokahtavaa diskomusiikkia, tempoltaan 48-52 tahtia minuutissa.

 

Takaisin

 

Haluatko aloittaa tanssiharrastuksen?

ILMOITTAUDU VIIKKOTUNNEILLE

Ilmoittaudu täältä mukaan kursseillemme

Katso viikkotuntikalenteria

Swing Teamin jäsenenä saat alennusta monista tuotteista ja palveluista