Rockabilly

Rockabilly on swing-tanssiperheen uusimpia jäseniä. Rockabilly on vapaasti viety paritanssi, jota tanssitaan 50-luvun tyyliseen nopeaan ja nopeahkoon rockabilly-musiikkiin. Rockabilly-tanssin tärkeimpinä elementteinä voidaan pitää rentoa "rock" -meininkiä ja asennetta, muodoltaan näennäisen miehekästä vapaata vientiä, joka iskulle tehtävää joustoa, seuraajan rotaatio-liikettä eli ns. twistiä ja muilta osin suhteellisen vapaata askellusta. Lisäksi voidaan mainita että tanssi sujuu tarvittaessa pienessä tilassa.

Laji syntyi 50-luvulla biletanssina ja se on sitä edelleen, mutta tänään sitä harrastetaan myös itse tanssin takia ja siinä myös kilpaillaan. Rockabilly yhdistelee vaikutteita countrysta ("hillbilly"-musiikista), rhythm and bluesista ja rock and rollista. Rockabilly syntyi 1950-luvun puolivälissä ja se oli suosittua erityisesti valkoisen nuorison keskuudessa noin vuoteen 1958 asti. Tämän jälkeen tyyli jatkoi elämäänsä alakulttuurina, ilman merkittävää listasuosiota ennen 1970-luvun lopun uudelleensyntyä.

Musiikillisesti Rockabilly on hyvin nopeatempoista 2/4- tai 2/2 -tahtilajissa soitettua musiikkia. Rumpukomppi sekä länkyttävä kontrabasso antavat tunnusomaisen tavarajunamaisen rytmin. Merkittäviä 50-luvun rockabilly-artisteja olivat mm. Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash, Johnny Burnette, Eddie Cochran, Gene Vincent tai vaikkapa Buddy Holly. Uudemmista rockabilly artisteista ja bändeistä mainittakoon vaikkapa Crazy Cavan, Matchbox, Stray Cats tai viime vuosina suureen suosioon noussut The Baseballs.

Videolinkkejä: https://www.youtube.com/watch?v=o3T8Y45tNbI      https://www.youtube.com/watch?v=6M2XkLz2514&

Tyylisuunnasta musiikin näkökulmasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Rockabilly

Rockabilly-keikkoja: http://www.pcuf.fi/~tapiov/gigs.htm

Rockabilly-levyjä:http://www.junglerecords.fi/      http://www.goofinrecords.fi/

Haluatko aloittaa tanssiharrastuksen?

ILMOITTAUDU VIIKKOTUNNEILLE

Ilmoittaudu täältä mukaan kursseillemme

Katso viikkotuntikalenteria

Swing Teamin jäsenenä saat alennusta monista tuotteista ja palveluista