Taso- ja tuntikuvaukset kalenterin alla

Tasokuvaukset 2020 kevät

Alkeet

Hienoa, haluat opetella tanssimaan, tästä on hyvä aloittaa! Alkeistasolla koet mahdollisesti ensimmäiset tanssiaskeleesi tai olet tulossa ensimmäiselle tanssitunnillesi. Alkeistason tunneille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, sillä lähdemme liikkeelle ihan alusta.

Tunneilla tutustut vientiin ja seuraamiseen, kullekin tanssille ominaiseen liikekieleen ja peruskuvioihin sekä solahdat sisään tanssiyhteisöön yhdessä muiden vasta-alkajien kanssa. Jo ensimmäisestä tunnista lähtien voit alkaa kartuttaa tanssikilometrejä esim. bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkki kaiken tasoisille tanssijoille: Tanssin perusteisiin palaaminen rakentaa tanssiisi aina vahvempaa pohjaa. Saatat huomata uusia asioita, joihin et aiemmilla kerroilla ehtinyt keskittyä. Olit siis tanssinut päiviä tai vuosia, ovat alkeistunnit aina hyödyllisiä.

 

Alkeisjatko

Olet osallistunut jo vähintään yhdelle alkeiskaudelle. Olet hionut ja vahvistanut sieltä saatuja taitoja myös tuntien ulkopuolella, esim. bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla. Tanssisanasto on sinulle tuttua, joten pysyt helposti mukana opetuksessa ja lähdet rohkeasti kokeilemaan opeteltavaa asiaa. Olet valmis syventämään jo opittua ja lisäämään tietotaitoasi tanssista.

Osallistuessasi alkeisjatko-tason tunneille oletamme sinun käyvän aktiivisesti bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla. Tanssit mielelläsi kaikkien kanssa. Alkeisjatko-tason tunneilla perehdytään tanssitekniikkaan ja kuvioihin alkeistunteja tarkemmin. Kuviovalikoimaa laajennetaan, tuttuja kuvioita varioidaan, tutustutaan musiikintulkintaan ja tanssijoita haastetaan löytämään ensiaskeleet kohti omaa luovuuttansa.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkkivitonen: Tanssiminen ei ole vain portaalta toiselle hyppimistä ja mahdollisimman nopeasti etenemistä, vaan tanssijan matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Tanssin oppiminen on toistoa ja tuhansia kilometrejä, ja jokainen etenee omaa vauhtiaan. Näille tunneille palaaminen osoittaa suurta kehitystä tanssijassa.

 

Jatko

Voit siirtyä jatkotasolle, kun sinulle eivät tuota vaikeuksia monipuolinen musiikki tai sen eri nopeudet eivätkä vaihtuvat tanssiparit. Takanasi on tuhansia toistoja ja tanssikilometrejä, ja tanssiminen tuntuu sinusta helpolta. Kaipaat lisää fyysistä haastetta ja keinoja omatoimiseen treenaamiseen.

Otat vastuuta omasta treenaamisestasi ja vapaaharjoitusvuorot ovat kovalla käytöllä. Tahdot tanssia bileissä kaikentasoisten kanssa, ja kilpailutkin siintävät kenties mielessäsi. Olet kiinnostunut kehittämään itseäsi monipuolisena tanssijana.

Jatkotason tunneilla keskitymme syventämään lajinomaista tekniikkaa ja tuotamme tanssijoille harjoitteita, jotka vaativat tarkempaa kehonhallintaa. Lisäämme musiikintulkinnan eri syvyyksiä konkreettisten harjoitteiden avulla. Paneudumme tarkemmin musiikin rakenteisiin ja niiden luomiin mahdollisuuksiin. Vienti-seuraaminen on korkeassa asemassa ja parityöskentelyn miellyttävyys korostuu.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkkivitonen: Näillä tunneilla saatat kohdata haasteita ja joutua hyväksymään sen, että uuden oppiminen voi tarkoittaa vanhasta luopumista. Parhaiten hyödyt jatkotason tunneista, kun pidät mielesi avoimena, aktivoidut pohtimaan asioita tunnilla ja osallistut tanssinfilosofiseen keskusteluun yhdessä ryhmän kanssa.

 

Kisa-alkeet

Haluat oppia tanssimaan, mutta olet myös kiinnostunut kilpailemisesta, loistavaa!

Kisa-alkeisryhmässä opetus lähtee liikkeelle ihan alkeista ja treenaaminen on kilpailuihin, sekä esiintymiseen valmistavaa. Opetus etenee kauden kuluessa ryhmän tarpeiden mukaan. Kisa-alkeisryhmä sopii niin tanssin ensikertalaisille kuin jo hieman pidempäänkin tanssineille, ketkä ovat kiinnostuneita kilpailemisesta, sekä itsensä haastamisesta. Ryhmässä treenaavien on mahdollista aloittaa kilpaileminen jo saman kauden aikana.

Kilpailemiseen tähtäävästä opetuksesta huolimatta ryhmä treenaa rennossa ilmapiirissä tanssijoiden tarpeet huomioon ottaen. Tähän ryhmään voit tulla oman parin kanssa, mutta se ei ole pakollista, sillä ryhmän valmentajat pyrkivät muodostamaan parittomista tanssijoista uusia pareja.

 

Edistyneet / Comp

Edistyneet Comp -tason tunneilla treenaat tanssia Suomen huippujen johdolla! Tämä taso on suunnattu tanssijalle, joka haluaa syventää tanssitaitoa entisestään, niin tekniikan kuin tanssillisuudenkin osalta. Edistyneet / Comp -tasolla keskitytään kehittymään tanssijana niin yksin, kuin myös yhdessä oman parin kanssa. Ryhmässä ei ole ohjattua parinvaihtoa, vaan koko tunti tanssitaan oman parin kanssa. Edistyneet Comp -taso sopii jatkotason asiat hallitseville, sekä kilpailuihin tähtääville ja kilpaileville pareille. Mikäli omaa paria ei ole, kannattaa kysyä tunneilta tuttuja tanssikavereita, myös viikkoryhmien valmentajia voi nykäistä hihasta asian tiimoilta.

 

Perhetanssi

Perhetanssissa tanssitetaan koko perhe. Haetaan musiikin rytmiä ja tanssiaskelia, sekä kuunnellaan monipuolista musiikkia. Puretaan energiaa ja harjoitellaan monenlaisia motorisia taitoja. Hyvä motoriikka on kaikkien lajien perusta!

Tunnille tullessa mukaan on hyvä ottaa vesipullo ja joko sisätossut tai paljaat varpaat ja liikuntaan sopivat vaatteet.

Tanssiniloa koko perheelle!

 

Swing Juniorz

Alkeet: Kurssi on tarkoitettu tanssista kiinnostuneille kouluikäisille nuorille. Kursseilla opettelemme seuran lajeja (fusku, bugg, boogie woogie). Et tarvitse mukaasi omaa paria, sillä tunneilla toimii parinvaihto. Tälle kurssille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, sillä lähdemme lajin kuin lajin aina alkeista. Ryhmässä edetään rauhalliseen tahtiin ja opetus suunnitellaan lapsille ja nuorille sopivaksi.

Jatko: Kurssilla syvennetään jo opittuja taitoja. Harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä hiotaan tekniikka-asioita. Ryhmään osallistuaksesi sinun olisi hyvä osata kustakin lajista vähintään perusteet. Opetus on suunnattu kouluikäisille lapsille ja nuorille. Osallistuaksesi et tarvitse omaa paria, sillä kurssilla on parinvaihto.

 

Soolokoreografia

Kevätkauden soolotanssikurssilla käydään läpi perinteisiä soolotanssiaskelkuvioita nk. aakkosjärjestyksessä. Periaatteessa jokainen tunti on toisistaan erillinen ja tanssija saa tallentaa opeteltavat askelkuviot ja koreografian itselleen opiskelumateriaaliksi. Opeteltavia kuvioita on hyvä hioa kotona itsekseen. Kevään soolotanssikurssilla juhlistetaan 100 vuotta charlestonia, joten opeteltavat askeleet ovat teeman mukaiset. Tunneista kuitenkin hyötyvät kaikkien seuran lajien tanssijat. 

Vaikka virallinen kurssi päättyy jo maaliskuussa poikkeavan keston vuoksi, esiintymishalukkaiden kanssa tanssiharjoituksia jatketaan. Muodostamme esiintymisryhmän kanssa 20-lukuhenkisen koreografian, jota esitetään vuoden 2020 tapahtumissa. Olisiko sinussa pirskahtelevaa Foxtail Stompersin henkeä? Tule mukaan kokeilemaan!

Harjoituskerrat: 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 21.2., 6.3., 13.3., 20.3., 27.3.

 

 

Bileet:

 

Blues Wednesday

Nämä blues-bileet on tarkoitettu kaikille! Pääset nauttimaan hyvästä musiikista, mahtavasta tanssiseurasta ja
irrottelemaan tanssilattialla rennossa tunnelmassa. Voit saapua paikalle ilman paria ja ennakkoilmoittautumista.

 

 

Jos mietit, mille tasolle sinun tulisi osallistua, voit ottaa yhteyttä info (at) swingteam.fi