Saija ja Sami

Sami ja Saija

Sami on aloittanut säännöllisen tanssiharrastuksen vuosia sitten lindy hopista ja rakkaus lajiin on säilynyt alusta lähtien. Hän on harrastanut myös muita rock’n’swing-tansseja lindy hopin ohella sekä yleisimpiä lavoilla tanssittavia lajeja.

Saijaa tanssikärpänen puraisi boogie woogie -tunneilla ja hyvin pian lajikirjo laajeni muihinkin rock'n'swing-lajeihin, joista erityisesti lindy hop ja west coast swing ovat sydäntä lähellä. Tanssilavoillakin Saijaa kerrotaan nähdyn.

Opetuksessa Sami ja Saija pitävät tärkeimpinä tanssin ilon säilyttämistä sekä hyvää perustekniikkaa, joka tukee tanssin keveyttä ja nautittavuutta. Perustekniikan hyvä hallinta saa tanssin myös näyttämään vaivattomalta ja helpottaa myöhemmin vaikeimpien ja näyttävimpien tanssikuvioiden toteuttamista. Yksi tärkeimpiä perustekniikan osa-alueita on rytmin säilyttäminen tanssin läpi. Tanssin iloa voi ilmentää esimerkiksi musiikintulkinnallisin keinoin sekä hassuttelemalla.

Kompetenssit: Sami ja Saija ovat suorittaneet tanssiurheiluliiton PT1:n, joka vastaa nykyään RS-seuraohjaajakurssi 1:tä. Lisäksi he ovat suorittaneet Lindy Hopin perustason ohjaajakoulutuksen. Sami on suorittanut RS taso II: 233 Lindy hop kilpatason ohjaajakoulutuksen. Sami ja Saija kouluttautuvat säännöllisesti Lindy Hop- ja Swing-tanssien leirien yhteydessä pidettävissä koulutuksissa.